Publiek private samenwerking tussen Gemeente & Bedrijfsleven

OFM verzorgt projecten op het gebied van vastgoed en facilitair management bij de overheid. Dit kan zijn bij brede scholen maar ook bij diverse gemeentelijke gebouwen. Daarnaast kan OFM hulp bieden aan een overheid bij publiek-private samenwerkingsprojecten.

Voorbeelden van deze projecten zijn:
Brede Scholen: Binnen een brede school kan ik niet alleen de facilitaire organisatie inrichten en beheren en daarnaast ook de huurders begeleiden in een inhoudelijk werkprogramma waarbij ze onderling gaan samenwerken vanuit hun primaire proces. In zon handboek staan bijvoorbeeld afspraken tussen een school en de inpandige bibliotheek voor leescursussen en tussen scholen en jongerenwerk over de begeleiding van de leerlingen.

Transformatie woon/werk gebied: Vanwege de woningnood worden veel bedrijvenparken getransformeerd naar woon/werkgebied. Vanuit een interim rol als parkmanager kan OFM ondersteunen in het proces. In samenwerking met de gemeente kunnen diverse werkgroepen worden georganiseerd voor de ondernemers zodat zij betrokken worden in de planvorming. Door deze luxe uitgangspositie worden de ondernemers al voor de officiële inspraak procedures betrokken en word er gezamenlijk aan de plannen gewerkt. Dit bespoedigd niet alleen het proces voor de gemeente, maar je kunt je als parkmanagementorganisatie ook profileren als loket voor de ondernemers. Eventueel politieke lobby die dan nog noodzakelijk is, zoals werkoverleg met wethouders of inspraakreacties opstellen kunnen ook door OFM worden verzorgd maar gezien de onderlinge relatie tussen de parkmanager en overheid is dat niet altijd nodig.

Parkmanagement : Management (OFM) kan hiervoor een parkmanager leveren. De primaire taak van de parkmanager is om het bedrijventerrein schoon, heel, bereikbaar en veilig te houden door samen te werken met onder andere de gemeente. Daarnaast worden vaak in collectiviteit een aantal facilitaire services vanuit de stichting/ondernemersvereniging aangeboden.

Keurmerk Veilig Ondernemen: Ondernemers in winkelgebieden en bedrijventerreinen kunnen het niet alleen. Gemeente, politie en brandweer ook niet. Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. De praktijk heeft inmiddels bewezen dat het KVO succesvol is. Onderzoek laat zien dat gebieden die volgens de KVO-methodiek samenwerken, zowel subjectief als objectief veiliger worden. In winkelgebieden en bedrijventerreinen met een KVO daalt de criminaliteit en stijgt het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers en klanten. OFM kan een parkmanager of consultant aanbieden die het gehele project KVO kan opzetten, begeleiden en implementeren.

Bedrijven Investeringszone: Vaak hebben ondernemersverenigingen en parkmanagement verenigingen moeite om 100% deelname te krijgen en de kosten van de collectieve voorzieningen gelijkelijk over alle ondernemers/vastgoedeigenaren te dragen, de BIZ is daar een oplossing voor De BIZ biedt ondernemers de mogelijkheid het initiatief te nemen om, aanvullend op de inspanningen van de overheid, te investeren in de kwaliteit van hun directe leef- en werkomgeving. Wat een vereniging van eigenaren is voor een gebouw, is de BIZ voor een bedrijventerrein of winkelgebied.

Een BIZ wordt altijd opgericht op initiatief van ondernemers, vastgoedeigenaren of een combinatie daarvan. Bij oprichting van een BIZ stellen de ondernemers een werkplan op met daaraan gekoppeld een begroting per jaar. Op basis van de ambities en de gekoppelde begroting stelt de BIZ zelf de jaarlijkse bijdrage vast voor een periode van maximaal 5 jaar.

Een gemeente treedt altijd op als facilitator en kan ondernemers en vastgoedeigenaren stimuleren een BIZ op te richten. De lokale overheid int de contributie bij alle ondernemers en/of vastgoedeigenaren via de WOZ-bijdrage. De betreffende inkomsten gaan direct naar de BIZ-stichting of -vereniging. De BIZ-stichting of -vereniging zorgt voor de uitvoering van vooraf afgesproken plannen in de BIZ. OFM kan de BIZ opzetten, begeleiden en implementeren.

Contact

Oerlemans Facility Management
 06 - 4460 8321
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 KvK-nummer 62308254
 Privacyverklaring

Stel hier uw vraag

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer